Over Bernhard Vosselman

Personalia

Foto Bernhard VosselmanNaam: Bernhard Vosselman

Woonplaats: Hulshorst, Gelderland

Geboortejaar: 1982

Burgelijke Status: Getrouwd, drie kinderen

Kerkelijk betrokken: PKN Nunspeet/Hulshorst

Voor een nadere, meer uitgebreide kennismaking kun je dit artikel lezen.

Persoonlijke en geestelijke groei is voor mij belangrijk. Hiervoor lees ik veel over uiteenlopende onderwerpen. Vooral boeken over gemeenteopbouw en literatuur over organisatiekunde. Ik doe dit vooral om daar zelf wat aan te hebben. Maar wat ik leer, mag ik weer doorgeven in het adviseren van kerken en gemeenten. Een deel van mijn tijd gaat daarom standaard naar studie en onderzoek.


VIANOVUS-kerkadvies

VIANOVUS-kerkadvies: opgericht februari 2017

Ik geloof dat de kerk is gezonden in de wereld om te herstellen wat gebroken is, om te genezen wat ziek is en te zoeken wat verloren is. De kerk is een instrument van Gods liefde. Het is een middel naar Gods Vaderhart.

De kerk komt tot haar doel als ze vasthoudt aan haar eigen fundamenten (identiteit en zelfbewustzijn), ruimte en aandacht heeft voor ‘de wereld’ (ontmoeting), en zich inzet voor gerechtigheid (missie).

Iedere kerk heeft een zekere mate van ‘organisatie’ nodig om dat doel te realiseren. Ik help kerkenraden en gemeenten om problemen in de organisatie op te lossen, of om effectievere vormen van organiseren te realiseren.


Opleiding

Gediplomeerd: CHE Theologie

Cursussen & Trainingen:

  • Leiderschap in Samenwerken, Common Eye
  • Motiverende Gespreksvoering, Ekklesia

Overig:

  • MBA in één Dag, Ben Tiggelaar
  • Diverse keren de Global Leaderschip Summit bijgewoond
  • Studie- en Netwerkdagen PKN en Werkverband Kerkelijk Opbouwwerk (WKO)

Specialiteit: Identiteit & Samenwerken

Samenwerken gaat op basis van gelijkwaardigheid en afhankelijkheid. Dat maakt dat identiteit en zelfbewustzijn ook zo belangrijk is. Het bepalen van je eigen positie leert je waarin je gelijkwaardig bent en waarin je afhankelijk bent. Daar waar je elkaar aanvult, dus eigenlijk tegenovergesteld gelijkwaardig en afhankelijk bent, daar ontstaat een vruchtbare samenwerking.

Samenwerken gebeurt op tal van gebieden. Een kerkenraad werkt samen met de gemeente, een algemene kerkenraad werkt samen met wijkkerkenraden, maar een zelfstandige kerkenraad is net zo goed een samenwerkingsverband. Kortom, op tal van plekken is kennis over succesvol samenwerken en de bijbehorende vaardigheden bruikbaar.

Voor wie het interessant vind kan hier mijn CV bekijken


Zakelijke informatie

BTWnr.: NL002139099B63

KvK.nr.:  68110677

Banknr.: NL11 TRIO 0338 5480 76 tnv VIANOVUS-kerkadvies

Op alle offertes, afspraken en diensten zijn deze algemene voorwaarden van toepassing.