BERNHARD VOSSELMANOVER MIJ

Personalia

Foto Bernhard VosselmanNaam: Bernhard Vosselman

Woonplaats: Hulshorst, Gelderland

Geboortejaar: 1982

Burgerlijke Status: Getrouwd, drie kinderen

Kerkelijk betrokken: PKN Nunspeet/Hulshorst

Kerkelijk Adviseur sinds: feb. 2017Wat motiveert mij?

Ik geloof in de kerk. Ik geloof dat God zelf het fundament van de kerk is. Door het geloof in Jezus Christus wordt deze kerk gebouwd. Het is de Heilige Geest die ons roept tot vernieuwing en het verlangen wekt tot gerechtigheid.

De kerk, jij en ik, worden ingeschakeld bij dat wat God wil doen in deze wereld. We mogen ontvangen in de kerk, maar worden ook gevraagd om mee te werken. Een soort van samenwerken met God Zelf, Hem zichtbaar maken, dat is voor mij kerk-zijn. Ik geloof dat als we hier vanuit gaan dat God voelbaar en het geloof tastbaar wordt. Dit is mijn verlangen voor de kerk. De kerk als zichtbaar teken van God.

“We mogen ontvangen in de kerk, maar worden ook gevraagd om mee te werken.”

Waarom wil ik kerk en gemeenten helpen?

Allerlei organisatorische processen nemen veel tijd en aandacht. Ze nemen de energie weg bij waar het echt om moet gaan. De kern van het kerkzijn staat zo vaak onder druk. Dat kunnen interne ‘strubbelingen’ zijn, maar ook heel praktisch een tekort aan mensen, vrijwilligers, ambtsdragers of geld. Soms kan het gewoon beter, dan is toerusting en het opdoen van nieuwe inzichten al een mooie stap in de goede richting.

Tegelijk kan een kerkenraad of gemeenschap een (belangrijke) voedingsbodem zijn voor geloofsgroei en een plek maken om mee te helpen en mee te doen aan de opbouw van de gemeente. Uiteindelijk zijn het niet de structuren of modellen, maar wel het onderlinge vertrouwen en de ruimte voor persoonlijke inbreng, die de ontwikkeling stimuleren. Met andere woorden, de gemeente zijn wij zelf.

“Hoe voorkom je dat je elkaar niet onderweg verliest, maar dat je samen én geïnspireerd blijft…?”

Waarmee kan ik helpen?

Ik help kerkenraden en gemeenten bij lastige (ontwikkelings)processen. Ik wil gemeenten helpen om (weer) verder te kunnen of om verder komen. Er zijn effectieve methoden en werkwijzen die het vertrouwen stimuleren om die lastige besluiten dan toch en ook goed te nemen. In het kiezen van activiteiten, methoden en werkwijzen is jouw gemeente het uitgangspunt. Ik help kerkenraden met een op maat toegesneden en dus begaanbare weg van ontwikkeling.Zakelijke informatie

BTWnr.: NL002139099B63

KvK.nr.:  68110677

Banknr.: NL11 TRIO 0338 5480 76 tnv VIANOVUS-kerkadvies

Op alle offertes, afspraken en diensten zijn deze algemene voorwaarden van toepassing.

CONTACT

Doornenkamp 11
8077 SL Hulshorst
+31 (0)6 17 699 583

Zelfstandig Gevestigde Gemeenteadviseur van de Protestantse Kerk Nederland

Vaste Gemeenteadviseur bij Kerkvitaal – Specialist Samenwerken – Samengaan

Bestuurslid van het Werkverband Kerkelijk Opbouwwerk – taakveld ‘Missie & Activiteiten’

Specialist Waarderende Gemeenteopbouw – Leergemeenschap & maatwerktrajecten in kerk en gemeente