Niet zo gek dat niemand luistert?
Hoe vaak lijkt de gemeente niet op een vals zingend koor waarbij de verschillende groepen zelfs een heel ander muziekstuk lijken te zingen. Of denken dat alleen je eigen partij zingen het muziekstuk aansprekend maakt. Wordt het dan niet juist heel zwaar of schellend hoog? Het gaat erom te beseffen dat je elkaar nodig hebt. Elkaar leren aanvullen om hetzelfde muziekstuk tot leven te brengen, dit is een fundamentele basis. Hetzelfde muziekstuk uitkiezen, de verdeling van verschillende partijen en misschien wel solo’s, de juiste afstemming en timing en… heel veel oefenen is de enige oplossing om te komen tot die aansprekende gemeente. Het is nodig om elkaar te leren aanvullen; dit maakt van het muziekstuk een levendig geheel. En in dat geheel, alleen dan, met stem en tegenstem, komt een verhaal naar boven. Jullie verhaal.
Een Luisterend Oor…
Als kerkelijk adviseur sta je, zoals een dirigent, voor de hele gemeente en hoor je de verschillende groepen en stemmen. Daardoor kan je de juiste balans vinden en jouw gemeente weer op hetzelfde muziekstuk zetten. Vervolgens is het een kwestie van samen oefenen. Veel oefenen. Onder begeleiding, want terugvallen in oude patronen ligt altijd op de loer. Het resultaat is dat er na verloop van tijd weer aandacht en ruimte voor elkaar komt, zodat men op elkaar afgestemd is en men elkaar leert aanvullen.
Je wordt gehoord!
Een muziekstuk dat met zorg en kwaliteit wordt voorgedragen geeft niet alleen veel voldoening voor de leden, ook luisteraars kunnen het waarderen en er mogelijk zelfs van genieten. Ook voor het missionaire aspect is een goed op elkaar ingespeelde gemeente van belang! Je zou zo maar eens een aansprekende gemeente kunnen worden.
Interesse in een Lezing, Advies of een Heidag over dit onderwerp? Neem vooral contact op met info@siteit-dev4.nl. Meer informatie over VIANOVUS-kerkadvies, klik hier.